PORTFOLIO

 
Här är några av alla headers och redigerade bilder jag gjort, den här portfolion kommer fyllas på med åren:)

FASHIONFEVER

Mixmax
 
Mixmax by cajsa-grasberg featuring baseball tees


LÄR DIG MER OM UNIVERSUM

Läs detta först, besvara sedan frågorna efter det.
Fakta
Jorden&Rymden
Jorden är en planet där vi människor bor, det är en av nio planeter som cirkulerar runt vår sol.
Vetenskapsmännen vet massor om universum & rymden, men det finns mycket kvar att lära sig.
En del av det vi människor gör varje dag, skadar vår miljö/planet, men alla kan också försöka hjälpas åt att göra världen bättre. Jorden är omgiven av ett tunt skal eller hölje av luft. Det är luften som gör att vi kan andas & leva. Utanför skalet, där det inte finns någon luft, omges vår planet av rymd. Långt bort i rymden finns andra planeter och stjärnor än Jorden & solen. De flesta planeter har månar som kretsar runt dem. Vår måne kretsar runt jorden på ett avstånd av 385 000 km.
Från rymden ser jorden ut som en blå och vit planet. Det blå beror på att det är vatten. Mönstret av vita virvlar är moln och det bruna och gröna områdena är land. Jorden har en diameter på ungefär 12 700 km och är nästan fyra gånger så större än månen. Månen går ett varv runt jorden på en månad. Medan den gör det kan olika delar av den solbelysta utan ses från jorden. Därför ser det ut som om månen ändrar form. Månens yta är gropig av kratrar. Håligheterna uppstår när stora bitar rymdsten kraschar mot månen. Förr i tiden trodde vetenskapsmän att det platta områdena var hav, men på månen finns varken luft eller flytande vatten. Månen bildades för miljarder år sedan när en ofantligt stor asteroid slogs mot jorden. Vid den stora kollisionen slungades sten-fragment ut i rymden och dessa klumpade ihop sig och bildade månen. Det finns totalt 9 planeter som vetenskapsmännen hittat och det är Merkurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus och tillsist Pluto. Planeterna har fått namn efter olika romerska gudar. Merkurius efter gudarnas budbärare, Venus efter kärlekens gudinna, Mars efter krigets gud, Jupiter efter den högste guden, Saturnus efter tidens gud, Uranus efter himlarnas gud, Neptunus efter havens gud och Pluto efter dödsrikets gud. Jupiter är den största planeten, den är lika stor som 1 300 jordar. Den minsta planeten är Pluto, den är mindre än vår måne. Den planet som kretsar närmast runt solen är Merkurius. Vår galax kallas Vintergatan.
Vetenskapsmännen tror att när universum blev till, så var det är stor explosion som kallades Big Bang.
Det tar ett år för jorden att kretsa ett helt varv runt solen. Under den tiden snurrar jorden runt 365 gånger, vilket är skälet till att det är så många dagar på ett år. Samtidigt färdas månen runt solen lite mer än tolv gånger, och därför har vi tolv månader. Medan jorden färdas runt solen snurrar den ett helt varv var 24 timma och det är därför vi har dag och natt. Att vi har olika årstider beror på att jorden lutar. När jordens norra halva lutar mot solen är det sommar där. Samtidigt är det vinter på världens södra halva, eftersom den lutar bort från solens värme.
Den första jordvarelse som färdades i rymden var hunden Laika. Året var 1957. Den första människan i rymden var ryssen Juri Gagarin som den 12 april 1961 for ett varv runt jorden. 
Den här faktan var bara en liten del av allt som finns om universum. Kommentera gärna om du tyckte det här var en lite rolig grej att ha i bloggen?
 
TESTA DIG SJÄLV VAD DU KOMMER I HÅG / KAN!
 Dom viktiga sakerna i texten är kursiverade
  1. Vad heter planeten vi bor på?
  2. Vad kallas det runda gropar med höga kanter som finns på olika planeters och månars yta?
  3. Hur många planeter kretsar runt solen?
  4. Vilken planet är närmast solen?
  5. Vad heter vår galax?
  6. Vad kallar vetenskapsmännen den stora explosionen som uppkom när universum blev till?
  7. När en del av jorden är lutad mot solen är det då sommar eller vinter där?
  8. Vad hette den första levande varelse som besökte rymden?
  9. Vilket år besökte en människa rymden?
Bilden är lånad härifrån
 

4 OUTFITS

Slängde ihop en collagebild. Vilken outfits skulle du vilja ha?

BÖRJA BLOGGA!?

Jag tänkte ta mig i tid och fråga er en sak,
Ska jag börja blogga med "text" igen & sluta lägga ut massor av videos? Texterna kommer vara ganska enformiga, såsom "idag var jag i skolan och hade.... sen kom jag hem och ...." eller ska jag fortsätta lägga ut massor av videos och någon gång ibland text?
Kommentera vad ni tycker! Tänker också precis nu idag ta tag i designen och fixa det så det kan bli kaos här inne en stund, men håll ut! :)

FYSIKLEKTION MED MIG


Friendevening✊


GIVEAWAY VINNAREN 2

Presenterar vinnaren på min GIVEAWAY.
Vinnaren heter...... Mira Lidberg


BAKVIDEO - BULLAR

Min syster och min kusin bakar bullar & jag fixade videon.. såklart ;-)


ERKÄNNANDE

 

MINA PRESENTER~


RSS 2.0